Rød Aroma er et dejligt høstæble, som vi plukker fra først i september til først i oktober. Det kan holde sig til december, men er lækrest lige fra træet.
Det er et stort, rødt og meget kønt æble. Supersprødt, saftigt, sød-syrligt og med sin helt egen kraftige aroma.
Rød Aroma er lækkert som spiseæble, men har også så meget syre i sig, at det er fint til mad og kager. Den røde farve gør sig især godt i salater. Mosten af Rød Aroma er gylden og har en frisk, ren æblearoma.
Vi dyrker Rød Aroma i plantagen, fordi æblet er lækkert og træet er robust mod skurv, meldug og kræft. Desværre er sorten ret modtagelig for en ny æblesygdom, der hedder æbleøjeplet. Det prøver vi at forebygge ved beskæring.
Aroma er en krydsning af Ingrid Marie og Filippa, dannet i Sverige i 1946. I 90-erne opstod der røde kloner af sorten, og vi dyrker den røde klon Ylvisåker, som er fra Norge.